Läkarundersökning Körkort | Företagskliniken i Nyköping

Läkarundersökning högre körkortsbehörighet

Vi utfärdar läkarintyg avseende högre körkortsbehörighet. Det gäller C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE eller taxiförarlegitimation. Läkarintyget kan utfärdas vid olika tillfällen så som ansökan om körkortstillstånd för någon av körkortsbehörigheterna, ansökan om förlängning av en redan aktiv körkortsbehörighet eller vid begäran om lämplighet för körkort.

Att tänka på inför din läkarundersökning

Vi utfärdar ett allmänt läkarintyg enligt blanketten ovan. Det är ditt ansvar som patient att kolla upp om du behöver något annat  och/eller kompletterande läkarintyg för att bli godkänd. Det ingår synundersökning i undersökningen. Har du gjort en synundersökning någon annanstans innan ditt besök hos oss får du gärna ta med det.

Medtag giltig legitimation samt glasögon (om du använder det).

Hur bokar jag en tid?

Du ringer till receptionen på 0155-21 54 54 och meddelar att du är intresserad av att boka tid för en läkarundersökning för högre körkortsbehörighet. Var ute i god tid när du bokar din tid, ibland kan det vara långa väntetider.

Hur går besöket till?

När du kommer hit så anmäler du dig först i receptionen. Läkaren kommer sedan och hämtar dig och ni genomför läkarundersökningen genom att gå igenom de punkter som finns listade på blanketten. Betalningen görs efter utförd läkarundersökning .

Kostnad & Betalning

Läkarundersökningen kostar 900:-. Betalning sker antingen med swish 123 595 55 96 eller mot faktura. Fakturan får du med dig efter intyget har utfärdats på kliniken.


Uteblivet besök? Har du bokat en tid för läkarundersökning och inte dyker upp kommer vi att debitera dig fullt pris för den uteblivna tiden. Det är tiden du betalar för och inte intyget i sig och vi hinner inte fylla upp tiden till någon annan. Avbokning ska se senast 24h innan bokad tid.

Intyget

Vi använder Transportstyrelsens blankett ”Läkarintyg avseende högre körkortsbehörigheter eller taxiförarlegitimation”. Vår läkare fyller i blanketten digitalt och vi använder Webcert. Läkarintyget skickas krypterat i ett slutet system och uppfyller de krav som ställs på säkerhet och sekretess för elektronisk överföring av information. Det innebär att ingen annan än läkare, du som sökande och Transportstyrelsen kan se intyget.

 

Hälsokrav för körkort

Krav för att få köra fordon styrs bland annat av lag, förordning och trafikmedicinska föreskrifter. De sistnämnda bestämmer till exempel vilka sjukdomar och tillstånd som kan vara ett hinder för att få eller kunna behålla ett körkort eller om man regelbundet behöver följas upp med läkarintyg.